Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperkrémes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

10 db tojás
10 ek. cukor
10 ek. liszt

Krémhez:

2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
8 dl tej
6 evőkanál cukor
15 dkg Rama
2 dl növényi tejszín
6-7 ek. eperlekvár

Bevonáshoz díszítéshez:

4 dl növényi tejszín
8-10 szem eper

Elkészítés

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát a szokásos módon, és egy 26 cm-es tortaformában kisütjük. Amíg hűl, a krémhez a tejet a cukorral, pudingporral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudingba mixerrel alacsony fokozaton beledolgozzuk. A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk, az alsó lapot megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a krém 1/3-át, rátesszük a középső lapot és ezt is megkenjük lekvárral, majd krém. Végül a harmadik lapot is ráhelyezzük. A maradék lekvárral bekenjük a torta tetejét, oldalát, erre a maradék krém, és hűtőbe tesszük dermedni. Ha megdermedt, a tejszínt kemény habbá verve bevonjuk a tortát, és félbe vágott, eperszemekkel díszítjük. Lehet egésszel is.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A krémbe is tehetünk eperdarabokat, úgy szeleteléskor mutatósabb. Piros szórócukorral is megszórhatjuk.
Eperkrémes torta Eperkrémes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!