Epres süti diókrémmel
Hozzávalók
tészta:
krém:
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd elkeverjük benne a vizet.
Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt sütőpor és só keverékét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen távolítsuk el róla.
Krém
A diót megdaráljuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval.
A teljesen kihűlt tésztát tálcára helyezzük, és megkenjük a krémmel.
Tetejére
Az epreket megmossuk, jól lecsepegtetjük, félbevágjuk, és vágott felével a krémre helyezzük.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és bevonjuk vele a süteményt.
1 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a zselé. Tetszőlegesen felszeleteljük.
Tálalás
Epres süti diókrémmel
Hozzávalók
tészta:
krém:
tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral fehéredésig kavarjuk, majd elkeverjük benne a vizet.
Ezután fokozatosan hozzákeverjük a liszt sütőpor és só keverékét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba!
Ha megsült a tészta, a sütőpapírt még melegen távolítsuk el róla.
Krém
A diót megdaráljuk, és elkeverjük a többi hozzávalóval.
A teljesen kihűlt tésztát tálcára helyezzük, és megkenjük a krémmel.
Tetejére
Az epreket megmossuk, jól lecsepegtetjük, félbevágjuk, és vágott felével a krémre helyezzük.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük, és bevonjuk vele a süteményt.
1 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a zselé. Tetszőlegesen felszeleteljük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?