Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fordított marcipános almatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tésztához:

325 g búzaliszt
50 g barna cukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
50 g Rama
250 ml tej (langyos)

Mandulás réteghez:

25 g Rama
50 g mandulaforgács
30 g barna cukor

Gyümölcsös réteghez:

3 db szilva
kb. 500-600 g alma

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk. Először mandulaforgáccsal, majd cukorral és a Bourbon vaníliás cukorral hintjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk és a formában egyenletesen elosztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és a sütőforma aljában elosztjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd a negyedeket vékonyan felszeleteljük, és legyezőszerűen a szilvára rétegezzük.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A lágy tésztát közvetlenül a tálból egy lisztezett kanál hátlapjával az gyümölcsrétegre simítjuk.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Sütés után a süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra helyezzük, és 15 percig hűlni hagyjuk.

A süteményt egy késsel a formától elválasztjuk, és sütőpapírral bélelt sütőrácsra fordítjuk. A formában maradt mandulát kikanalazzuk, és a süteményen elosztjuk. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.

Tippek:

A sütemény szilva nélkül is nagyon finom!

Ha a sütemény teteje a sütés során túlságosan barnulna, tegyünk rá sütőpapírt.
Fordított marcipános almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!