Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fordított marcipános almatorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tésztához:

325 g búzaliszt
50 g barna cukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
50 g Rama
250 ml tej (langyos)

Mandulás réteghez:

25 g Rama
50 g mandulaforgács
30 g barna cukor

Gyümölcsös réteghez:

3 db szilva
kb. 500-600 g alma

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk. Először mandulaforgáccsal, majd cukorral és a Bourbon vaníliás cukorral hintjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk és a formában egyenletesen elosztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és a sütőforma aljában elosztjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd a negyedeket vékonyan felszeleteljük, és legyezőszerűen a szilvára rétegezzük.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A lágy tésztát közvetlenül a tálból egy lisztezett kanál hátlapjával az gyümölcsrétegre simítjuk.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra helyezzük, és 15 percig hűlni hagyjuk.
A süteményt egy késsel a formától elválasztjuk, és sütőpapírral bélelt sütőrácsra fordítjuk. A formában maradt mandulát kikanalazzuk, és a süteményen elosztjuk. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.

Tippek:

A sütemény szilva nélkül is nagyon finom!
Ha a sütemény teteje a sütés során túlságosan barnulna, tegyünk rá sütőpapírt.
Fordított marcipános almatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!