Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás cupcake rozmaringfával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Muffin formához (12-es):

12 darab muffin papír

Tésztához:

1 darab kisebb gránátalma
150 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy margarin
75 g cukor
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál dzsem (pl. sárgabarack)

Krémhez:

200 ml hideg habtejszín
1 kávéskanál őrölt fahéj
200 g mascarpone
50 g porcukor

Díszítéshez:

kb. 6 rozmaring ág
kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük és szitába tesszük. Két evőkanál gránátalma magot félreteszünk a díszítéshez. A muffin papírokat a muffin formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. Belekeverjük a gránátalmamagokat, majd a tésztát elosztjuk formákban. A muffinsütôt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat 10 percig hagyjuk a formában sütőrácson kihűlni, majd kivesszük a formából és hagyjuk tovább hűlni.

Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a fahéjjal keményre felverjük. A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokra nyomjuk.

Díszítés:
Fogyasztás előtt a rozmaringot kb. 12 „karácsonyfaágra” vágjuk, a krémbe szúrjuk és porcukorral meghintjük. A maradék gránátalma magokkal dekoráljuk.

Tipp:

Krém és díszítés nélkül is fogyasztható.
Gránátalmás cupcake rozmaringfával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!