Gyors sárgabarackpite
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Morzsához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A töltelékhez a cukrot, a tejet és a pudingport a tasakon lévő leírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük és egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
A félbevágott sárgabarackot a tésztára helyezzük és megszórjuk a kimért cukorral.
Morzsa tészta:
A morzsához a lisztből, porcukorból és a hideg margarinból konyhai robotgéppel
(habverő) morzsát készítünk, végül megszórjuk ezzel a tésztát.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a pitét.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Gyors sárgabarackpite
Hozzávalók
kb. 20-25 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 40x30 cm-es lappá nyújtjuk és az előkészített tepsibe tesszük.
Töltelék:
A töltelékhez a cukrot, a tejet és a pudingport a tasakon lévő leírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük és egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
A félbevágott sárgabarackot a tésztára helyezzük és megszórjuk a kimért cukorral.
Morzsa tészta:
A morzsához a lisztből, porcukorból és a hideg margarinból konyhai robotgéppel
(habverő) morzsát készítünk, végül megszórjuk ezzel a tésztát.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a pitét.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?