Hartyáni krémes
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Összeállításhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a folyékony mézet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton sima felületű tésztává dogozzuk, közben apránként a tejet is hozzáadjuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30-40 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat egyesével, lisztezett felületen kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, sodrófára feltekerve az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat a tepsivel együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, és sütőkeretet vagy a csatos tepsi oldalát köré helyezzük.
Krém és összeállítás:
A frissen főzött presszókávét a rum aromával és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 perc alatt habosra keverjük, majd a felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk a kihűlt kávéban, majd sorban kirakjuk a krémre. A babapiskótás rétegen elkenjük a krém másik felét. A másik tésztalapot egyenlő méretű téglalapokra vagy négyzetekre vágjuk (annyira, ahány szeletre vágni szeretnénk a süteményt), és kirakjuk velük a krém tetejét.
A süteményt legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a sütőkeretet vagy a csatos formát eltávolítjuk a süteményről, és a felvágott tésztalapok mentén felszeleteljük.
Tippek:
A kávét ízesíthetjük likőrrel, pl. amarettóval.
Hartyáni krémes
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Összeállításhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a folyékony mézet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) közepes fokozaton sima felületű tésztává dogozzuk, közben apránként a tejet is hozzáadjuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 30-40 percre hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat egyesével, lisztezett felületen kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, sodrófára feltekerve az előkészített tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 7-9 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapokat a tepsivel együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az egyik tésztalapot egy tálcára tesszük, és sütőkeretet vagy a csatos tepsi oldalát köré helyezzük.
Krém és összeállítás:
A frissen főzött presszókávét a rum aromával és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 perc alatt habosra keverjük, majd a felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. A babapiskótákat egyesével, röviden megmártjuk a kihűlt kávéban, majd sorban kirakjuk a krémre. A babapiskótás rétegen elkenjük a krém másik felét. A másik tésztalapot egyenlő méretű téglalapokra vagy négyzetekre vágjuk (annyira, ahány szeletre vágni szeretnénk a süteményt), és kirakjuk velük a krém tetejét.
A süteményt legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a sütőkeretet vagy a csatos formát eltávolítjuk a süteményről, és a felvágott tésztalapok mentén felszeleteljük.
Tippek:
A kávét ízesíthetjük likőrrel, pl. amarettóval.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?