Homoktövises narancstorta
Hozzávalók
Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:
Tésztához:
Krémhez:
Tejszínes díszítéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
Homoktövises narancstorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kivehető aljú gyümölcstorta formához/quiche formához:
Tésztához:
Krémhez:
Tejszínes díszítéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton morzsává dolgozzuk.
A morzsát tortalapként és a torta szélének a formába nyomkodjuk. A tortalapot villával többször megszurkáljuk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a fehér héját is eltávolítjuk. Az elválasztó hártyák közti gyümölcshús filéket kivágjuk. Egy narancs gyümölcshús filéit kis darabokra vágjuk, és mindkét narancs levével edényben felfogjuk. Leveszünk 2 evőkanál narancslevet, és a második narancs filéit a díszítéshez félretesszük. A homoktövislevet és a cukrot szintén beleöntjük az edénybe, majd együtt felforraljuk, míg a cukor fel nem olvadt. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A zselatint kinyomkodjuk, és feloldjuk benne, majd hagyjuk kihűlni.
A mascarponet és a likőrt belekeverjük a narancsos masszába. A tejszínt keményre felverjük, s ha a massza elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet elosztjuk a tortalapon, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (legalább 3 óra). A tortát leválasztjuk a formáról, és tortatálra tesszük.
Tejszínes díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük. A mascarponet tálba tesszük, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A mascarpones tejszínt lazán elkenjük a tortán.
Díszítés:
A homoktövislevet, a 2 evőkanál narancslevet, a cukrot és a habfixálót kézi habverővel összekeverjük. A narancsfiléket elosztjuk a tortán, és a mázat rácsöpögtetjük, majd a darabolt pisztáciával megszórjuk.
Tippek:
Gyümölcstorta forma helyett megsüthetjük a süteményt csatos tortaformában (kb. 24-26 Ø) is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?