
Jeges barackos-csokis torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (ø20 cm):
A ropogós alaphoz:
A töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. Az Amaretti kekszet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, sodrófával finom morzsa állagúra törjük, és 75 g-ot félreteszünk belőle. A maradék kekszet a megolvasztott tortabevonóval összekeverjük, és evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a tortaformában. Legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, ezután a torta alját óvatosan leválasztjuk a tortaformáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük.
Töltelék:
A konzerv barackot jól lecsöpögtetjük, vagy a friss gyümölcsöt először leforrázzuk, a forró vízben rövid ideig állni hagyjuk, majd hideg víz alatt gyorsan lehűtjük, és a héját lehúzzuk. A barackot elfelezzük és kivesszük a magját. Kb. 300 g barackot kis kockákra, a maradékot pedig cikkekre vágjuk. A vaníliaízű krémport a csomagoláson található leírás szerint, de habtejszínnel elkészítjük. A kicsire vágott barackokat és a likőrt belekeverjük. A csokoládés krémport a csomagoláson található leírás szerint, szintén habtejszínnel készítjük el, majd hozzákeverjük a maradék amaretti-morzsát (1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez). A vanília- és a csokikrémet felváltva fagylaltadagoló kanállal a tortalapra tesszük és felfelé piramis alakban folytatjuk. A tortát éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Díszítés:
Másnap a tortát a maradék barack cikkekkel díszítjük. A csokoládét durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tortát ezzel meglocsoljuk, és az amaretti morzsákkal megszórjuk.
Tippek:
A fagylalttorta könnyebben vágható, ha fogyasztás előtt legalább fél órával kivesszük a fagyasztóból.
Ha nincs fagylaltadagolónk, akkor a krémet tölthetjük mélyhűtőtasakba (3 l) is, levágunk egy kb. 2 cm-es csücsköt, és különböző vastagságú tuffokat nyomunk a tortalapra.


Jeges barackos-csokis torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (ø20 cm):
A ropogós alaphoz:
A töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortabevonót a tasakon leírtak szerint megolvasztjuk. Az Amaretti kekszet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, sodrófával finom morzsa állagúra törjük, és 75 g-ot félreteszünk belőle. A maradék kekszet a megolvasztott tortabevonóval összekeverjük, és evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a tortaformában. Legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük, ezután a torta alját óvatosan leválasztjuk a tortaformáról és a sütőpapírról, majd tortatálra tesszük.
Töltelék:
A konzerv barackot jól lecsöpögtetjük, vagy a friss gyümölcsöt először leforrázzuk, a forró vízben rövid ideig állni hagyjuk, majd hideg víz alatt gyorsan lehűtjük, és a héját lehúzzuk. A barackot elfelezzük és kivesszük a magját. Kb. 300 g barackot kis kockákra, a maradékot pedig cikkekre vágjuk. A vaníliaízű krémport a csomagoláson található leírás szerint, de habtejszínnel elkészítjük. A kicsire vágott barackokat és a likőrt belekeverjük. A csokoládés krémport a csomagoláson található leírás szerint, szintén habtejszínnel készítjük el, majd hozzákeverjük a maradék amaretti-morzsát (1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez). A vanília- és a csokikrémet felváltva fagylaltadagoló kanállal a tortalapra tesszük és felfelé piramis alakban folytatjuk. A tortát éjszakára a fagyasztóba tesszük.
Díszítés:
Másnap a tortát a maradék barack cikkekkel díszítjük. A csokoládét durvára aprítjuk és gőz fölött alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tortát ezzel meglocsoljuk, és az amaretti morzsákkal megszórjuk.
Tippek:
A fagylalttorta könnyebben vágható, ha fogyasztás előtt legalább fél órával kivesszük a fagyasztóból.
Ha nincs fagylaltadagolónk, akkor a krémet tölthetjük mélyhűtőtasakba (3 l) is, levágunk egy kb. 2 cm-es csücsköt, és különböző vastagságú tuffokat nyomunk a tortalapra.

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?