Kekszes-Cupcake
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
Kekszes-Cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A muffinpapírt a formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást, a cukrot és a sót keverőtálba tesszük, majd konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, felváltva belekeverjük az olajat és a tejet, végül pedig a tortabevonót. Először 1 evőkanál tésztát osztunk el a formában, majd finoman belenyomunk egy-egy kekszet a tésztába. A kekszre 1 evőkanál tésztát teszünk, majd ismét egy kekszet a tetejére, utána elosztjuk a maradék tésztát a formában. A formát rácson a sütő középső részébe tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Három kekszet elnegyedelünk, a maradékot apróra morzsoljuk. A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, majd óvatosan belekeverjük a kekszmorzsát. A tejszínt evőkanállal elosztjuk a muffin tetején, és a muffinok tetejére egy-egy negyed kekszet teszünk. Fogyasztásig hideg helyre tesszük a Kekszes-Cupcake desszertet.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?