
Kis mézes sütemény pohárban



Hozzávalók
Vastagfalú pohárhoz (kb. 290 ml-es):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mézet vajjal vagy margarinnal edényben keverés közben alacsony hőfokon megolvasztjuk, keverőtálba öntjük, majd hideg helyre tesszük. A kandírozott narancsot finomra aprítjuk.
A tojást és a tejet kézi habverővel belekeverjük a majdnem megszilárdult masszába. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott narancsot, a fűszereket, a mandulát és a sót. Az egészet hozzáadjuk a mézes masszához, és habverővel összekeverjük.
A tésztát pohárkákba töltjük, és tepsibe állítjuk őket, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt poharakban, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tipp:


Kis mézes sütemény pohárban
Hozzávalók
Vastagfalú pohárhoz (kb. 290 ml-es):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C(előmelegítve)
Elkészítés:
A mézet vajjal vagy margarinnal edényben keverés közben alacsony hőfokon megolvasztjuk, keverőtálba öntjük, majd hideg helyre tesszük. A kandírozott narancsot finomra aprítjuk.
A tojást és a tejet kézi habverővel belekeverjük a majdnem megszilárdult masszába. A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott narancsot, a fűszereket, a mandulát és a sót. Az egészet hozzáadjuk a mézes masszához, és habverővel összekeverjük.
A tésztát pohárkákba töltjük, és tepsibe állítjuk őket, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt poharakban, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?