
Kovászos kenyér



Hozzávalók
Kovászos kenyér
Elkészítés
Előkészítés:
https://www.sutnijo.hu/recept/kelt-tesztak/egyeb-kelt-tesztak/30778-kovasz-keszites
Elkészítés:
A háromszori pihentetés után egy kissé olajos edénybe átrakjuk és ismét 30 percig pihentetjük. Utána körbe-körbe a cipó oldalai alá nyúlva a közepe felé húzzuk a tésztát és jól megnyomkodjuk, majd 30 percig pihentetjük. Mindezt a folyamatot kétszer megismételjük és kétszer pihentetünk 30 percig.
A többszöri pihentetések után lisztezett deszkára rakjuk és egy téglalapot formázva óvatosan kézzel szétterítjük a tésztát.
A hosszabbik oldalon a bal és jobb oldalról is középre hajtjuk a tésztát, majd ismét felhajtjuk alulról felfelé, így egy kockát kapunk. Ismét 30 perc pihentetés jön. A hajtogatást és a pihentetést még 3-szor megismételjük.
Amint letelt a pihentetési idő tetszés szerint formázzuk és sütőformába vagy tepsibe tesszük, majd 2-3 órát pihentetjük.
Bevagdossuk a tetejét és előmelegített sütőbe, a sütő középső részében megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220-240 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc


Kovászos kenyér
Hozzávalók
Kovászos kenyér
Elkészítés
Előkészítés:
https://www.sutnijo.hu/recept/kelt-tesztak/egyeb-kelt-tesztak/30778-kovasz-keszites
Elkészítés:
A háromszori pihentetés után egy kissé olajos edénybe átrakjuk és ismét 30 percig pihentetjük. Utána körbe-körbe a cipó oldalai alá nyúlva a közepe felé húzzuk a tésztát és jól megnyomkodjuk, majd 30 percig pihentetjük. Mindezt a folyamatot kétszer megismételjük és kétszer pihentetünk 30 percig.
A többszöri pihentetések után lisztezett deszkára rakjuk és egy téglalapot formázva óvatosan kézzel szétterítjük a tésztát.
A hosszabbik oldalon a bal és jobb oldalról is középre hajtjuk a tésztát, majd ismét felhajtjuk alulról felfelé, így egy kockát kapunk. Ismét 30 perc pihentetés jön. A hajtogatást és a pihentetést még 3-szor megismételjük.
Amint letelt a pihentetési idő tetszés szerint formázzuk és sütőformába vagy tepsibe tesszük, majd 2-3 órát pihentetjük.
Bevagdossuk a tetejét és előmelegített sütőbe, a sütő középső részében megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220-240 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-45 perc

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?