
Kovászos kenyér



Hozzávalók
Kovászos kenyér
Elkészítés
Előkészítés:
https://www.sutnijo.hu/recept/kelt-tesztak/egyeb-kelt-tesztak/30778-kovasz-keszites
Elkészítés:
A háromszori pihentetés után egy kissé olajos edénybe átrakjuk és ismét 30 percig pihentetjük. Utána körbe-körbe a cipó oldalai alá nyúlva a közepe felé húzzuk a tésztát és jól megnyomkodjuk, majd 30 percig pihentetjük. Mindezt a folyamatot kétszer megismételjük és kétszer pihentetünk 30 percig.
A többszöri pihentetések után lisztezett deszkára rakjuk és egy téglalapot formázva óvatosan kézzel szétterítjük a tésztát.
A hosszabbik oldalon a bal és jobb oldalról is középre hajtjuk a tésztát, majd ismét felhajtjuk alulról felfelé, így egy kockát kapunk. Ismét 30 perc pihentetés jön. A hajtogatást és a pihentetést még 3-szor megismételjük.
Amint letelt a pihentetési idő tetszés szerint formázzuk és sütőformába vagy tepsibe tesszük, majd 2-3 órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220-240 °C (előmelegítve)
Bevagdossuk a tetejét és előmelegített sütőbe, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!


Kovászos kenyér
Hozzávalók
Kovászos kenyér
Elkészítés
Előkészítés:
https://www.sutnijo.hu/recept/kelt-tesztak/egyeb-kelt-tesztak/30778-kovasz-keszites
Elkészítés:
A háromszori pihentetés után egy kissé olajos edénybe átrakjuk és ismét 30 percig pihentetjük. Utána körbe-körbe a cipó oldalai alá nyúlva a közepe felé húzzuk a tésztát és jól megnyomkodjuk, majd 30 percig pihentetjük. Mindezt a folyamatot kétszer megismételjük és kétszer pihentetünk 30 percig.
A többszöri pihentetések után lisztezett deszkára rakjuk és egy téglalapot formázva óvatosan kézzel szétterítjük a tésztát.
A hosszabbik oldalon a bal és jobb oldalról is középre hajtjuk a tésztát, majd ismét felhajtjuk alulról felfelé, így egy kockát kapunk. Ismét 30 perc pihentetés jön. A hajtogatást és a pihentetést még 3-szor megismételjük.
Amint letelt a pihentetési idő tetszés szerint formázzuk és sütőformába vagy tepsibe tesszük, majd 2-3 órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220-240 °C (előmelegítve)
Bevagdossuk a tetejét és előmelegített sütőbe, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?