
Linzer keksz



Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítés
előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.


Linzer keksz
Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítés
előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.

Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?