Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos cukkinikocka citrommázzal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos cukkinikocka citrommázzal

1 közepes, zsenge cukkini (kb. 50 dkg)
40 dkg liszt
5 dkg egész mák
5 tojás
20 dkg cukor
2 dl olaj

Tetejére:

25 dkg porcukor
1 közepes citrom leve

Tepsihez:

2 dkg margarin
1 ek. liszt

Elkészítés

Előkészítés

A cukkinit alaposon megtisztítjuk, a héját, ha nem kemény, rajta hagyhatjuk.
(Én nem szeretem, ha még apró mag kezdemények is vannak a közepében, ezért azt kivágtam.) A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Picit kinyomkodjuk belőle a levet, de nem szükséges teljesen kifacsarni.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a mákot és a sütőport.
A sütőt előmelegítjük.
Egy tepsit (38*28 cm) kikenünk margarinnal és megszórunk kevéske liszttel.
A tojásokat egy tálba ütjük, a cukorral habosra kavarjuk.
Beleöntjük az olajat, majd a cukkinit is és jól összeforgatjuk.
Legvégén a mákos lisztet is hozzáadjuk, azzal is jól elkeverjük.
A sűrű tésztát a lisztezett tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk langyosra hűlni.
A porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét és sűrű, fényes mázzá keverjük.
A majdnem kihűlt tészta tetejére simítjuk.
Hagyjuk megszilárdulni.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Forró vízbe mártott és szárazra törölt éles késsel szépen szeletelhető.
Mákos cukkinikocka citrommázzal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!