Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-csokoládés macaron

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 40 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

100 g őrölt mandula
200 g porcukor
10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 1 evőkanál)
90 g tojásfehérje (kb. 3 M-es méretű tojásból)
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

50 g lágy vaj
50 g kenhető (nem darabos) málnalekvár
100 g porcukor

Szóráshoz:

porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A mandulát, a porcukrot és a kakaót késes aprítóban nagyon finomra őröljük. Végezetül még egy finom szövésű szitán is átszitáljuk. A sütőlemezt bekenjük zsiradékkal és sütőpapírt helyezünk rá.

Elkészítés:

Tészta:

A tojásfehérjéket zsírmentes keverőtálban lemérjük. Konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton felverjük. Amint a tojásfehérje hab állagú lesz, beleszitáljuk a cukrot és a sót, és az egészet 5 perc alatt nagyon keményre verjük. A mandulás, porcukros, kakaós keveréket két részletben, a legalacsonyabb fokozaton, hozzáforgatjuk. A masszát sűrű, fényes állagúra keverjük. Sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük, és a sütőpapírra halmokat (2,5 cm Ø) nyomunk belőle. 30 percet pihentetjük. A sütőt előmelegítjük, majd sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk.

Alsó-felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

A süteményt a sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:

A vajat a lekvárral, a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverővel), a legmagasabb fokozaton krémes állagúra keverjük. Ezután pár csepp ételszínezéket keverünk bele, és a krémet sima csöves habzsákba (8 mm Ø) töltjük. A kész sütemények felére (a lapos oldalukra) rányomjuk a krémet. A maradék macaron kalapokat a krémes részre tapasztjuk. A macaronokat hideg helyre tesszük a krém megszilárdulásáig.

Szórás:

A macaronokat megszórjuk porcukorral.

Tipp:

A macaronok frissen és jól behűtve a legfinomabbak, maximum 1 hétig állnak el.
Málnás-csokoládés macaron

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!