Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
Tipp:
Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény
Hozzávalók
kb. 13-15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?