
Őszibarackos rétes



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez (2 rúd):
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A konzervet felnyitjuk, a levét felfogjuk és a barackot kis kockákra vágjuk. Az apró kockákat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 300 ml-t a konzervléből, melegíteni kezdjük. A maradék baracklében simára keverjük a pudingport, majd ezt is hozzáöntjük. Kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tészta alsó harmadát megszórjuk a búzadara felével úgy, hogy a széleken egy kb. 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre kanalazzuk a töltelék felét, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és rétesrudat a megkenjük margarinnal, majd áthelyezzük a sütőtepsibe. A maradék három réteslappal, búzadarával megismételjük a folyamatot és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve kínáljuk a réteseket.
Tipp:


Őszibarackos rétes
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez (2 rúd):
Kenéshez:
Szóráshoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A konzervet felnyitjuk, a levét felfogjuk és a barackot kis kockákra vágjuk. Az apró kockákat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 300 ml-t a konzervléből, melegíteni kezdjük. A maradék baracklében simára keverjük a pudingport, majd ezt is hozzáöntjük. Kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tészta alsó harmadát megszórjuk a búzadara felével úgy, hogy a széleken egy kb. 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre kanalazzuk a töltelék felét, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és rétesrudat a megkenjük margarinnal, majd áthelyezzük a sütőtepsibe. A maradék három réteslappal, búzadarával megismételjük a folyamatot és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Porcukorral meghintve kínáljuk a réteseket.
Tipp:

Legújabb cikkek

Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?