Pávaszem
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd spatulával beleforgatjuk a darált diót, a porcukrot és a citromhéjat.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kb. 30x18 cm-es téglalappá nyújtjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A két hosszabbik oldalát, a szélétől kb. 1,5 cm-re beszórjuk a darált dióval, eloszlatjuk rajta a lekvárt, és kirakjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel. Mindkét oldalról ráhatjuk a tésztát a meggyszemekre, középirányba, jól lenyomkodjuk, és lekenjük a felvert tojással. Az üresen maradt középső tésztasávba kanalazzuk a diós habot, és elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Pávaszem
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Töltelék:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd spatulával beleforgatjuk a darált diót, a porcukrot és a citromhéjat.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen kb. 30x18 cm-es téglalappá nyújtjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A két hosszabbik oldalát, a szélétől kb. 1,5 cm-re beszórjuk a darált dióval, eloszlatjuk rajta a lekvárt, és kirakjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel. Mindkét oldalról ráhatjuk a tésztát a meggyszemekre, középirányba, jól lenyomkodjuk, és lekenjük a felvert tojással. Az üresen maradt középső tésztasávba kanalazzuk a diós habot, és elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?