
Rénszarvas muffin



Hozzávalók
Tésztához:
Díszítés:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőedényben a csokoládé kivételével valamennyi hozzávalót konyhai robotgép segítségével (habverővel) 2 percig, legmagasabb fokozaton összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A csokoládét durva darabokra törjük és hozzákeverjük. A masszát két evőkanál segítségével a sütőformában egyenletes elosztjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipán massza 3/4 részét a kakaóval összegyúrjuk és egy fólián vékony lappá nyújtjuk. 12 db egyenként kb. 5 cm átmérőjű tallért kiszaggatunk, melyeket a kisütött muffinra helyezünk. Egy mazsolányi marcipánból egyenként két –két fület formázunk és a marcipán lapra nyomjuk. A maradék marcián masszából hengert sodrunk és 24 egyenként 4 cm hosszú darabra vágjuk. A darabokat egy-egy fogpiszkálóra rászúrjuk és az oldalát, egy olló segítségével bevagdossuk. Ez lesz a rénszarvas agancsa. Az agancsokat kicsit megformázzuk és a fogpiszkálót a muffinba tűzzük. A világos marcipánt egy fagyasztózacskóba tesszük és elnyújtjuk. A lapból 4 cm nagyságú ovális lapokat szúrunk ki, a lapokat a sötét marcipánra helyezzük. Ez lesz a szarvas pofazacskója. A maradék kakaós marcipánból orrot formázunk és felhelyezzük. A színes cukorkát egy pici dekor tollal az orra ragasztjuk. A dekor tollal megrajzoljuk a szarvas szemeit, majd a barna marcipánból pupillákat formázunk és felragasztjuk. Végül egy kanál segítségével szájat vésünk.
Tipp:


Rénszarvas muffin
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőedényben a csokoládé kivételével valamennyi hozzávalót konyhai robotgép segítségével (habverővel) 2 percig, legmagasabb fokozaton összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A csokoládét durva darabokra törjük és hozzákeverjük. A masszát két evőkanál segítségével a sütőformában egyenletes elosztjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A marcipán massza 3/4 részét a kakaóval összegyúrjuk és egy fólián vékony lappá nyújtjuk. 12 db egyenként kb. 5 cm átmérőjű tallért kiszaggatunk, melyeket a kisütött muffinra helyezünk. Egy mazsolányi marcipánból egyenként két –két fület formázunk és a marcipán lapra nyomjuk. A maradék marcián masszából hengert sodrunk és 24 egyenként 4 cm hosszú darabra vágjuk. A darabokat egy-egy fogpiszkálóra rászúrjuk és az oldalát, egy olló segítségével bevagdossuk. Ez lesz a rénszarvas agancsa. Az agancsokat kicsit megformázzuk és a fogpiszkálót a muffinba tűzzük. A világos marcipánt egy fagyasztózacskóba tesszük és elnyújtjuk. A lapból 4 cm nagyságú ovális lapokat szúrunk ki, a lapokat a sötét marcipánra helyezzük. Ez lesz a szarvas pofazacskója. A maradék kakaós marcipánból orrot formázunk és felhelyezzük. A színes cukorkát egy pici dekor tollal az orra ragasztjuk. A dekor tollal megrajzoljuk a szarvas szemeit, majd a barna marcipánból pupillákat formázunk és felragasztjuk. Végül egy kanál segítségével szájat vésünk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?