Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 közepes krumpli (kb. 15 dkg)
50 dkg liszt
2 kk. só
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl tej
1 tk. cukor
0,5 dl olaj
2 ek. tejföl

Töltelékhez:

1 tubus zöldfűszeres sajtkrém (100.g)

Tetejére:

2 dl tejföl
1 csipet só
3 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
15 dkg sajt

Elkészítés

Elkészítés

A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és a cukorral meghintve hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört krumplit, a sót, a felfutott élesztőt, az olajat, a tejfölt.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk.
Golyókat formázunk, amiket hagyunk 10 percet pihenni.
Egyenként kb. 3 mm vastagra és ovális alakúra nyújtjuk.
A tésztát lekenjük a sajtkrémmel. (A szélét picit hagyjuk szabadon, hogy véletlenül se szökjön majd ki a töltelék.)
A szélesebb oldaláról feltekerjük.
A tészta szélét a baguett oldalához csípjük, amit alulra fordítunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kicsit távolabb.
Egy éles késsel kb. a baguett közepéig bevágjuk.
Előmelegítjük a sütőt, addig is kb. 25 percet kelnek a péksütik.
A megtisztított fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és jól összekeverjük.
A megkelt baguettek azon részét, ahol nem lesz töltelék, lekenjük egy egész felvert tojással.
A fokhagymás tejfölt a vágatba kanalazzuk.
Bőven megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

6 nagyobb méretű baguett lett ebből az adag tésztából.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha, omlós marad.
Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek Sajtkrémes-fokhagymás-tejfölös baguettek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-09-23
0

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-18
0

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-11
2

Habfelhőben – mindent a habos sütikről

„Jaj, de jó a habos sütemény” – tartja a már-már szállóigévé vált dal refrénje, mi pedig egyáltalán nem vitatkozunk, hiszen az egyik legklasszabb dolog beleszúrni a süteményes villát egy jókora szelet, habréteggel megkoronázott sütibe.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-09
1

Suli-snackek gyerekeknek

Ismét itt a szeptember, becsengettek az iskolákban. Ahogy elkezdődik a suli, úgy kapnak a szülők egy ugyan hálás, de mégis nehéz feladatot: napról napra meg kell tölteniük az iskolába szánt tízórais, uzsonnás dobozokat.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-04
1

Ezt a 8 dolgot semmiképpen se tedd sütés közben

A sütés nem szabad stílusú tánc, az egyszer biztos. Jöjjön most 8 dolog, amire a következő sütéssel töltött délutánodon mindenképpen figyelj, hogy semmi se sikerüljön félre.

Elolvasom Tovább
Dátum 2020-09-01
2

Romantikus vacsora: „pizza és szerelem”

Nem kell lemondanunk a romantikáról, még akkor sem, ha szülők vagyunk, hiszen ezzel a 3 fogásos, gyertyafényes csodavacsorával mindössze 60 perc alatt megleszünk. 

Elolvasom Tovább
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!