Sajtos stangli
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel és a szárított rozskovásszal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik végüktől indítva feltekerjük. A kapott rudakat kissé hosszabbra, vékonyabbra hengergetjük, az illesztéseket és a végeket eldolgozzuk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd letakarva további 20-30 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A stanglik tetejét lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Sajtos stangli
Hozzávalók
10 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet az instant élesztővel és a szárított rozskovásszal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A megkelt tésztát lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk, egyesével gombócokká formázzuk. A gombócokat kb. 20 cm hosszú és 12 cm széles ovális formára nyújtjuk, majd az egyik végüktől indítva feltekerjük. A kapott rudakat kissé hosszabbra, vékonyabbra hengergetjük, az illesztéseket és a végeket eldolgozzuk. A stanglikat az előkészített tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd letakarva további 20-30 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A stanglik tetejét lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a stanglikat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajtos stanglikat tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?