Vegán fonottkalács
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Kelt tésztához:
Kenéshez:
Sárgabarackmázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy keverőtálban alaposan elkeverjük a lisztet az élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a creme vegát és a langyos mandulás ital-margarin keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Végül gyúrjuk bele a mazsolát és a mandulát. A tésztát takarjuk le és meleg helyen legalább 45-50 percig kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő.
Formázás:
A tésztát gyúrjuk át újra egy enyhén lisztezett munkalapon. A tésztát három részre osztjuk, és mindegyikből egyenletes, körülbelül 35 cm hosszú rudat formázunk. A rudakat összefonjuk és az előkészített tepsire rakjuk, végüket erősen nyomjuk össze. Kenjük meg a fonatot mandula itallal, és hagyjuk még további 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kalácsot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőpapírral együtt vegyük le a kalácsot a tepsiről és tegyük egy süteményrácsra.
Máz:
A baracklekvárt szitán nyomjuk át és egy kis lábasban folytonos keverés közben a vízzel forraljuk fel. Sütés után a kalácsot azonnal megkenjük a barackos mázzal.
Tipp:
Vegán fonottkalács
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Kelt tésztához:
Kenéshez:
Sárgabarackmázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy keverőtálban alaposan elkeverjük a lisztet az élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a creme vegát és a langyos mandulás ital-margarin keveréket, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Végül gyúrjuk bele a mazsolát és a mandulát. A tésztát takarjuk le és meleg helyen legalább 45-50 percig kelesztjük, amíg láthatóan meg nem nő.
Formázás:
A tésztát gyúrjuk át újra egy enyhén lisztezett munkalapon. A tésztát három részre osztjuk, és mindegyikből egyenletes, körülbelül 35 cm hosszú rudat formázunk. A rudakat összefonjuk és az előkészített tepsire rakjuk, végüket erősen nyomjuk össze. Kenjük meg a fonatot mandula itallal, és hagyjuk még további 15-20 percig kelni. Közben melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a kalácsot aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütőpapírral együtt vegyük le a kalácsot a tepsiről és tegyük egy süteményrácsra.
Máz:
A baracklekvárt szitán nyomjuk át és egy kis lábasban folytonos keverés közben a vízzel forraljuk fel. Sütés után a kalácsot azonnal megkenjük a barackos mázzal.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?