Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán lencsefőzelék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Vegán lencsefőzelékhez:

400 g száraz lencse
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
3-4 darab babérlevél
2 evőkanál vegán mustár
őrölt fekete bors

Feltéthez:

4-6 darab (fejenként 1 darab) vegán virsli
1-2 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

ízlés szerint Dr. Oetker Creme VEGA
némi őrölt fűszerpaprika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lencsét átválogatjuk, folyó víz alatt átöblítjük, majd legalább 1-2 órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük és ismét átöblítjük. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Vegán lencsefőzelék:
Az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, majd az előkészített hagymákat kevés sóval megdinszteljük rajta. Beletesszük a lábasba a lencsét és a babérleveleket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd közepes lángon, apránként pótolva a vizet (mindig csak egy keveset adjunk hozzá) puhára főzzük a hüvelyest, közben sózzuk, borsozzuk. 1 merőkanálnyi főzelékalapot kiveszünk, kikeverjük a Creme VEGA-val és a mustárral, botmixerrel krémesre törjük, majd visszaöntjük a főzelékbe. Ezután még egyet forralunk rajta, és kevergetve besűrítjük, ha szükséges, még sózzuk, végül eltávolítjuk a babérleveleket.

Feltét:
A vegán virsliket bevagdossuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon körbepirítjuk. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

A vegán lencsefőzeléket a sült vegán virslikkel és Creme VEGA-val tálaljuk, és ízlés szerint egy kevés őrölt fűszerpaprikával díszítjük.

Tipp:

Vegán virsli helyett kevés olajon lepirított füstölt tofuszeleteket is tálalhatunk feltétként.
Vegán lencsefőzelék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!