Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Bodzás-joghurtos pohárdesszert

Végre nyílik a bodzavirág, most kell szörpöt készíteni belőle, de a palacsintatésztába mártott és kisütött virágoknak is most van itt az ideje, nem szabad várni vele, mert 10-14 nap, és vége az egésznek.

Bodzavirágot bátran szedhetünk szinte bárhol, a bodzabokor ugyanis se nem védett, se nem kultúrnövény. Arra fontos csak figyelni, hogy a forgalmas úttól messze gyűjtsünk, ahol tiszta a levegő. Mielőtt a joghurtba áztatnánk a virágokat, szárazon rázzuk le, majd alaposan öblítsük le folyó vízzel.

 

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

Elkészítés

A bodzavirágokat leöntjük a méz és a víz keverékével, majd egy óra múlva a mézes vizet egy szűrőn keresztül felfogjuk, a virágokat eldobjuk.

A joghurtot elkeverjük a bodzás mézzel, a reszelt citromhéjjal és az apró darabokra tört piskótával. 

6 pohárba osztjuk, majd a tetejét megszórjuk a gyümölccsel. 

Azonnal fogyasszuk, hogy a piskóta ropogós maradjon.