Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Bögrés kakaós meggyes süti

Mennyei süti, amit bárki el tud készíteni. Akár az utolsó percben is gyorsan összeállítható, a siker pedig szinte garantált!

Bárkivel előfordulhat, hogy kifut az időből, vagy nem sikerül az előre tervezett torta, amivel a vendégeknek akart kedveskedni húsvétkor. Ilyenkor jönnek jól az egyszerű, de nagyszerű receptek, melyekkel villámgyorsan megoldódik a problémánk. 

Ez a bögrés süti egy igazi főnyeremény! Akár mérleg nélkül, egy 2,5 dl-es bögre segítségével is kimérhetjük az alapanyagokat, aztán csak össze kell keverni, és már mehet is a sütőbe a tortánk. 

Ne sajnáljuk a meggyet belőle, annál jobb, minél több kerül bele, de arra azért figyelni kell, hogy le legyen csepegtetve a meggybefőtt, mert különben eláztatja a süteményünket. Kerülhet bele meggy helyett málna, eper vagy banán is – mindegyik jól harmonizál a kakaós tésztával. 

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

egy 26 cm átmérőjű tortaformáh

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy 26 cm átmérőjű tortaformát (vagy 2 db 18 cm átmérőjűt). A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd fokozatosan beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, és a tortaformába öntjük a masszát. Sűrűn kirakjuk meggyel, majd sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük.