Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Borsos fonat

Igazi borkorcsolya ez, családi összejövetelekre kiváló! Kicsit hasonlít egy pogácsához, de nagyon kevés benne az élesztő, éppen csak annyi, hogy egy kicsit levegősebbé tegye ezt a tömör, masszív tésztát.

Nagyon kellemes íze lesz a sok libazsírtól a borstól, na és a fehérbortól, amivel a tésztát gyúrjuk. 

Egyedül arra kell figyelni, hogy vagy laposabb fonatokat készítsünk, vagy viszonylag hosszúkásra fonjuk, hogy kellőképp meg tudjon pirulni, át tudjon sülni a belseje is. 

Napokig eltartható, de természetesen frissen a legfinomabb.

 

Elkészítési idő: Több, mint 120 perc

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg libazsír
  • 1 kk Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2 dl fehérbor
  • 2 tojás+1 a kenéshez
  • durvára darált fekete bors
  • 2 kk só

A lisztet gyorsan elkeverem a zsírral a dagasztókaros robotgépben. Beledolgozom a tojást, sót, borsot, a fehérbort és az élesztőt is. Fóliába csomagolom, és két órát pihentetem a hűtőben. 

Lisztezett deszkán kinyújtom, vékony csíkokra vágom, a csíkokat megsodrom, és apró kalácsokat fonok belőlük. 

Ez a mennyiség 10-15 kalácskára elegendő. 

Lekenem a tetejüket tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, és 40 perc alatt szép pirosra sütöm.