Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Diós keksz

Egyszerű, tökéletes, egyszerűen tökéletes. Ha csak egy kekszet akartok sütni húsvétkor, akkor ez legyen az! 

Mindig jó, ha a hagyományos sütemények és a húsvéti kalács mellett van néhány olyan apró édes falat, amit még akkor is elropogtatnak a vendégek, ha egyébként már telítődtek a húsvéti finomságokkal. Ez a keksz pont ilyen, még egy kiadós húsvéti ebéd vagy reggeli után is nagyon jólesik. 

Nincs benne különleges fűszer, sem beszerezhetetlen alapanyag, csak 5 egyszerű hozzávaló, amiből szuper finom keksz lesz. Nem alaktartó, így a kiszúrókra nem lesz szükség, a masszát egyszerűen csak össze kell keverni, majd gombócozni-lapítani. A diót mandulával is helyettesíthetjük, és ki lehet próbálni egy pici őrölt fahéjjal vagy gyömbérrel ízesítve is.

 

Elkészítési idő: 15-30 perc

Hozzávalók

Elkészítés

Az alapanyagokat egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. Ragacsos masszát kapunk.

Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.

A masszából kis golyókat formázunk, a tepsire helyezzük őket és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kissé ellapítjuk őket.

12-15 perc alatt készre sütjük.