Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Epres piskótatekercs

Nem telhet el hétvége epres süti nélkül ebben az időszakban. Az eper az egyik olyan gyümölcs, amit mindenki imád, különösen a gyerekek. Nem kell könyörögni nekik, hogy egyenek belőle egy kicsit, jöhet akár reggelire, akár vacsorára.

Miért ne töltenénk piskótatekercsbe?

Nagyon egyszerű sütemény, mégis nagyon látványos, bátran süthetjük vendégségre is, hiszen biztos a siker.

 

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 tk Dr. Oetker Sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek cukor
  • 25 dkg eper

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját felverjük a cukorral és a vízzel, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és egy fakanállal csomómentesre keverjük. 

A tojások fehérjét és egy csipet sóval  kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, azonnal kivesszük a tepsiből, és a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Amikor szoba-hőmérsékletű lett, akkor húzzuk le róla a papírt.

Ekkor felverjük habbá a tejszínt a cukorral, belekeverjük az epret, majd a tésztára simítjuk a habot. 

Feltekerjük, és egy órára behűtjük.