Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fahéjas csurgós kalács

Nagyszüleink idejében volt nagyon divatos a csurgós kalács, vagyis olyan kelt tészta, amiben olyan sok folyékony töltelék van, hogyha nem vigyázunk, akkor kicsurog belőle. Manapság átvette a helyét a képzeletbeli dobogón a babka, pedig a csurgós kalács is legalább annyira finom, és sokkal egyszerűbb is elkészíteni. Készülhet kakaóval is fahéj helyett.

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

Elkészítés:

A tésztát felhasználás előtt 30 perccel vegyük ki a hűtőből.

A sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés) melegítsük elő.

A tésztát vegyük ki a csomagolásból, majd sütőpapírral együtt tekerjük ki.

A cukrot keverjük el a fahéjjal és az étolajjal. Egy kanál segítségével kenjük el a masszát a tészta tetején, majd a tészta hosszabbik oldalával párhuzamosan, ne túl szorosan, tekerjük fel.

A tojást verjük fel egy tálkában.

Tegyük egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú formába úgy, hogy középen félbehajtjuk, szurkáljuk meg villával, kenjük le a tojással, majd süssük 30 percig.

Várjuk meg míg kihűl, mielőtt felszeletelnénk.