Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gyümölcsrizs

Nem maradhatnak le a húsvéti asztalról a poharas édességek sem! Régi nagy kedvencünk, a gyümölcsrizs is állandó szereplő a desszertasztalon, csak a gyümölcsöt változtatjuk évről évre.

A krémes hideg tejberizs semleges ízének köszönhetően tökéletes alap egy isteni édességhez. Már magát a tejberizst is ízesíthetjük fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával, vagy akár citromfűvel, bazsalikommal, majd az alapíz függvényében variálhatjuk a kísérő gyümölcsöket. 

Nagyon finom a krémes tejberizs eperrel, málnával, áfonyával, de a barack, banán, kivi és a körte is nagyon jó kísérője. Készülhet friss gyümölcsből vagy mirelitből, kínálhatjuk a gyümölcsöt mellé vagy rá, de akár össze is forgathatjuk a tejberizzsel – elrontani nem lehet!

Hétvégi desszertnek tökéletes, de húsvétkor is bevethető, mert akár már 1-2 nappal korábban is elkészíthetjük az alapot, így a vendégek érkezésekor már csak elő kell venni a hűtőből és hozzáadni a gyümölcsö(ke)t.

 

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

4 kisebb adaghoz

Elkészítés

A tejet a rizzsel és egy csipet sóval egy lábasba mérjük, és közepes lángon krémesre főzzük. Ha már majdnem kész, beleszórjuk a vanillincukrot és elkeverjük benne, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk.

Ha teljesen kihűlt, felverjük a tejszínt, majd a hab felét összekeverjük a rizzsel, a másik felét óvatosan, spatulával, laza mozdulatokkal forgatjuk hozzá.

Kisebb poharak aljába eperkockákat teszünk, rákanalazunk egy adag krémes tejberizst, és a tetejére is friss epret teszünk.