Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Nyűgözd le a vendégeket húsvétkor (is)!

Ezt a lepényt ne hagyjátok ki a húsvéti sütik sorából! Tésztáját egyszerű elkészíteni, a feltét pedig ízlés szerint változtatható: jól illik hozzá a csokikrém, vagy a csokis mogyorókrém, a gyümölcs lehet bármilyen szezonális savanykás gyümölcs, és megszórhatjuk akár szeletelt pirított mandulával, sótlan mogyoróval is. 

Elkészítési idő: 60-120 perc

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj/margarin
  • 1 dl natúr joghurt
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • csipet só
  • 20 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)

A vajat enyhén olvasszuk meg. A lisztet keverjük el 1 evőkanál cukorral, csipet sóval. Adjuk hozzá a vajat/margarint és a joghurtot. Gyúrjuk össze a tésztát, tegyük 20-30 percre pihenni a hűtőszekrénybe. Közben a sütőt melegítsük elő 180 ˚C-ra, a tojást keverjük el, tegyünk félre belőle 1 evőkanálnyit a tészta megkenéséhez, a többi tojást keverjük el a túróval és a maradék 1 evőkanál cukorral és vaníliás cukorral. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 7-8 mm vastagra, téglalap alakúra. Helyezzük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a túróval, majd szórjuk rá a gyümölcsöket. A tészta széleit körben hajtsuk vissza, kenjük meg a félretett felvert tojással. Az előmelegített sütőben süssük 25-30 perc alatt készre a pitét.