Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Tojáskrémes kosárka

Ezeket az apró, éppen csak falatnyi kosárkákat vendégvárónak ajánljuk, leginkább egy pohár fehérbor mellé. Különleges, virágszerű formáját úgy kapta, hogy hagyományos kör helyett, csillag alakú kiszúrót használtunk.

Elkészítési idő: 30-60 perc

Hozzávalók

  • 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
  • olaj spray
  • 24 szem olajbogyó
  • 2 főtt tojás
  • só, bors, szerecsendió
  • 3 ek. majonéz
  • 1 kk. dijoni mustár
  • késhegynyi curry por
  • 1 kis fej lilahagyma

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Kicsomagoljuk a tésztát, és kiszúrunk belőle 24 db csillagformát

24 darabos muffinsütő-formát befújunk olajjal, vagy vékonyan kikenjük ecsettel.

Óvatosan belenyomkodjuk a tésztákat, kosarat formázva. Mindegyik közepére egy-egy olajbogyót teszünk.

Miközben sül, elkészítjük a tojáskrémet.

A főtt tojást lereszeljük, fűszerezzük, majd elkeverjük a majonézzel és a mustárral, illetve az apróra vágott lilahagyma felével.

Miután a kosárka megsült, kiszedjük a formából, és hűlni hagyjuk. Amikor langyos, belekanalazzuk a tojáskrémet, és megszórjuk a maradék hagymával