Pizzatésztából sokfélét!

Dátum 2021. március 03.
Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

A Dr. Oetker Pizza alapporból gyerekjáték elkészíteni, csak hozzáadunk 170 ml vizet és 2 evőkanál olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Amint megvagyunk, már indulhat is a formázás (keleszteni nem szükséges), aztán jöhetnek a feltétek!

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Készíthetünk egy nagy téglalap vagy kör alakú pizzát, mindkettő klasszikus választás. Nincs más dolgunk, mint a kinyújtott tésztát sodrófa segítségével az előkészített, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezni, aztán jól megpakolni a kedvenc feltétjeinkkel. Az alap lehet paradicsomos, ezt sűrített paradicsomból a legegyszerűbb elkészíteni. Ízesítsük sóval, pici cukorral, mehet bele finomra reszelt fokhagyma és tetszőleges zöldfűszer (frissen, apróra vágva vagy morzsolt, őrölt, szárított formában): bazsalikom, oregánó, kakukkfű, rozmaring. Választhatunk zsályát is, de ebből elég egy egészen kevés, annyira karakteres az íze. Lehet az alapunk tejfölös sóval, borssal, fokhagymával. Közhely vagy sem, de a feltéteknek tényleg csak a fantáziánk szabhat határt. Húsos sonkával, szalámival, kolbásszal, szardíniás, tonhalas, vegetáriánus zöldségekkel, sőt, ha van otthon vegán sajt, a paradicsomos-zöldséges verziót akár vegán módon is megsüthetjük. Megbolondíthatjuk pestóval, aszalt paradicsommal, kecskesajttal, kapribogyókkal. A sok-sok sajtot le ne hagyjuk a tetejéről! Jól olvadó fajtára lesz szükségünk, tradicionálisan mozzarellára, de variálhatjuk reszelt edamival, trappistával, goudával.

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ezen a ponton említsük meg a focacciát is! Hasonlít a pizzához, de mégsem az, a legnagyobb különbség a sajt hiánya, amíg a pizza elképzelhetetlen sajt nélkül, a focaccia tetejéről elmarad a sajtos réteg. A focaccia hamisítatlan olasz street food, olyan, mint nálunk a kenyérlángos. Készítik burgonyásra, sült zöldségesre, hagymásra vagy csak egyszerűen olajbogyósra rozmaringlevelekkel és nagy szemű sóval megszórva.

A pizzatészta nagyon jól formázható, különleges alkalmakra süthetünk szív-pizzát, vagy aprócska minipizzákat is készíthetünk, a gyerekzsúrok sztárjait. Nemcsak pizzában gondolkozhatunk, az olaszok kedvenc ropogtatnivalója, a grissini is pizzatésztából készül. A tésztát vékony, hosszú rudakká sodorjuk, majd forró sütőben, rövid idő alatt ropogósra sütjük. Felületüket sütés előtt lekenhetjük vízzel, és megszórhatjuk tetszőleges magvakkal. A grissini mellett a csavart pizzarudak is kedvelt rágcsák. A vékonyra nyújtott pizzatészta felén eloszlatunk egy sűrűbb, fűszeres paradicsomszószt, majd ráhajtjuk az üresen hagyott másik felét. Ezután felcsíkozzuk, az így kapott tésztadarabokat néhányszor megcsavarjuk, majd forró sütőben készre sütjük.

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Töltött pizzatáskákra is eshet a választásunk, ez az olasz calzone. A vékonyra nyújtott tésztakorong felére pizzaszószt kenünk és feltéteket halmozunk, majd a tésztát félkörré hajtjuk, és az illesztéseket jól összenyomkodjuk. A calzone melegen és hidegen is finom, praktikus választás kirándulásra. Hasonlóan töltöttek a pizzalabdák, a kis töltött golyócskákat egymás mellé sorakoztatjuk, majd hagyjuk, hogy a sütőben szépen összesüljenek. Mártogatóssal tálalva igazi buliétel. Ha már buli, süthetünk pizzakenyeret is, ez tulajdonképpen a „natúr” pizzatészta fokhagymával bedörzsölve vagy zöldfűszeres olajjal meglocsolva, és készre sütve. Tunkolni, mártogatósokhoz az egyik legjobb!

Pizza, de édes? Miért ne! A pizzatészta elvégre semleges ízű, így édes feltétekkel is megpakolhatjuk. Mehet rá csokiszósz, gyümölcsök tetszés szerint, igazán színes kavalkád lesz a végeredmény.

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!