Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ribizlis-hagymás chutney

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ribizlis-hagymás chutney
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek , Mártások, szószok, pürék
Másodlagos kategória: Egyéb befőttek , Mártások

Hozzávalók

kb. 6 db 200 ml-es üveghez

  • 800 g piros ribizli (előkészített)
  • 250 g vöröshagyma (apróra kockázott)
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 100 ml vörösborecet
  • 150 ml vörösbor
  • Fél tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1

Ezenkívül

  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

Előkészítés

A citromot és a narancsot forró vízben megmossuk, megtöröljük, és vékonyan meghámozzuk. A héjat vékonyan felcsíkozzuk, és a gyümölcsöket kifacsarjuk.

Elkészítés

A hozzávalókat egy főzőedénybe öntjük, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 5 percig zubogva forrni hagyjuk. A chutneyt sóval, borssal ízesítjük, és végül levesszük a tűzről.

Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejre állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!