Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Eperszörp

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Eperszörp
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

kb. 5 db 500 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, 1000 g-ot kimérünk és egy főzőedénybe öntjük. Az epret a forrásban lévő vízzel leöntjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd átszűrjük.

Elkészítés

Az átszűrt folyadékot a főzőedénybe visszaöntjük. Két evőkanál cukorral a dzsemfixet és a citromsavat elkeverjük, és a folyadékhoz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, és további 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A szörp kiváló frissítő hideg szódavízhez vagy pezsgőhöz keverve.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2016.05.12. | 14:32

Nagyon szuper!Most kezdődik az eper szezon,ilyet készíteni kell!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!