Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Multivitamin szörp

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Multivitamin szörp
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Befőttek
Másodlagos kategória: Szörpök

Hozzávalók

kb. 2 literhez

Elkészítés

Előkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, és a magházát eltávolítjuk, majd a megadott mennyiségeket kimérjük. A zellert, a paradicsomot és az almát kis darabokra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.

Elkészítés

A zöldségeket és az almát a citromlével, a zöldfűszer-levelekkel és a dzsemfixszel jól elkeverjük, és lefedve kb. 2 órán keresztül állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ha forr, a tűzről levesszük, és lefedve kb. 5 percig állni hagyjuk. Utána az egészet egy finom szűrőn leszűrjük, és a tartósítószert alaposan elkeverjük benne. Az elkészült szörppel azonnal peremig töltjük az előkészített üvegeket. Lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A leszűrt zöldség- és almadarabokat turmixoljuk össze ízlés szerint tejjel és mézzel, ebből is kellemes italt nyerhetünk.

A szörpöt elkészíthetjük cukor helyett folyékony édesítőszerrel is. Ez esetben ebből 40 ml-t számítsunk, és a víz mennyiségét növeljük meg 1,7 l-re.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!