Mézes szívek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mézes szívek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 200 g méz
  • 70 g lágy vaj vagy margarin
  • 200 g porcukor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 500 g búzaliszt
  • Fél tasak Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül

  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)

Díszítéshez

  • Mandulaforgács
  • Kandírozott cseresznye

Elkészítés

Elkészítés

A mézet egy serpenyőben felmelegítjük, majd egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, cukrot, tojást, és az egészet konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra felverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Ilyenkor a tészta még lágy, de nem teszünk hozzá több lisztet.

A tésztát 4-5 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A tésztát 6 mm vastagságúra nyújtjuk, szív alakú kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tojásfehérjét felverjük, és a szíveket megkenjük vele. Mandulaforgáccsal és kandírozott cseresznyével díszítjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó fémdobozban a sütemény hosszú ideig eltartható.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.12.17. | 13:40

Finom lett :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató