Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mézes szívek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mézes szívek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 200 g méz
  • 70 g lágy vaj vagy margarin
  • 200 g porcukor
  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 500 g búzaliszt
  • Fél tasak Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül

  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)

Díszítéshez

  • Mandulaforgács
  • Kandírozott cseresznye

Elkészítés

Elkészítés

A mézet egy serpenyőben felmelegítjük, majd egy keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a vajat, cukrot, tojást, és az egészet konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra felverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. Konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Ilyenkor a tészta még lágy, de nem teszünk hozzá több lisztet.

A tésztát 4-5 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A tésztát 6 mm vastagságúra nyújtjuk, szív alakú kiszúróforma segítségével kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tojásfehérjét felverjük, és a szíveket megkenjük vele. Mandulaforgáccsal és kandírozott cseresznyével díszítjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó fémdobozban a sütemény hosszú ideig eltartható.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.12.17. | 13:40

Finom lett :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!