Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mézes-mogyorós csillag

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mézes-mogyorós csillag
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Kb. 50-60 darabhoz

Tésztához

  • 125 g lágy vaj vagy margarin
  • 50 g barna cukor
  • 120 g méz
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 125 g mogyorókrém
  • 350 g búzaliszt
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez

  • 150 g étcsokoládé
  • 30 g méz

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a mézet, és tovább keverjük, míg egy sima, sűrű masszát kapunk. A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. Hozzáadjuk a mogyorókrémet is. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól összedolgozzuk. A tésztát 2 órán át hűtőszekrénybe helyezve pihentetjük. Majd enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és 3 cm illetve 5 cm átmérőjű csillagokat szaggatunk belőle. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 9 perc

A megsült süteményt sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A csokoládét durva darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. A nagyobb csillagok közepére kevés mézet csurgatunk, és a kisebb csillagot ráhelyezzük. Végül az egészre csokoládét csurgatunk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint 50 g mogyorót nagyobb darabokra törünk, és a mogyorókrémmel elkeverjük, majd így adjuk a krémet a tésztához.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!