Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis-meggyes keksz (cookies)

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokis-meggyes keksz (cookies)
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz

Tésztához

Elkészítés

Előkészítés

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A csokoládé és a meggy kivételével a többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig keverjük. Majd a meggyet és a csokoládét is hozzáforgatjuk. A tésztából egy evőkanál segítségével diónyi halmokat helyezünk egymástól kellő távolságra a tepsibe. A tetejét kicsit megnyomjuk. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 11 perc

A megsült süteményeket sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss gyümölcs helyett használhatunk pl. aszalt vörösáfonyát is. Ilyenkor csökkentsük a mennyiséget kb. 50 g-ra.

A csokoládé és gyümölcs helyett adjunk a tésztához 100 g Dr. Oetker Vitalis Gyümölcsös Müzlit.

Vélemények

hagymama

hagymama
2012.03.15. | 22:42

A piskótatallér puhaságát ötvözi egy omlós keksz zamatosságával - nekem legalábbis ez jutott eszembe az első beleharapáskor. Sajnos ismét elkövettem azt a hibát, hogy a "diónyi" halmok olvastán héjas dióra asszociáltam, és kezdetben ekként adagoltam a tepsibe a tésztát, aminek következtében - noha dupla mennyiségből sütöttem - az "eredeti" 30 darabot sikerült megsütnöm. De legalább jó nagyok lettek. :)
Nikol

Nikol
2012.02.22. | 13:03

Nagyon finom és gyorsan elkészül. Én aszalt áfonyával készítettem.
lexy1023

lexy1023
2012.02.11. | 16:05

fincsi
Barbi

Barbi
2012.02.10. | 22:17

Nagyon egyszerűen elkészíthető és isteni süti :) Bár meggy nélkül csináltam, de percek alatt elfogyott! Esti nasinak tökéletes ;)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!