Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Marcipános szív

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Marcipános szív
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Egy főzőedényben a szirupot, a margarint, a kandiscukrot és a porcukrot elkeverjük, és addig melegítjük, míg a cukor feloldódik (nem főzzük!). A szirupot hagyjuk kihűlni. A marcipánmasszát lereszeljük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Elkészítés

A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a marcipánt, a szirupot, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává gyúrjuk. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakú kiszúróformával kiszaggatjuk.

A szíveket az előkészített tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A megsült süteményt a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A szíveket a Díszítő cukormázzal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Cukorszirupot készíthetünk 70 g cukor és 70 ml víz felfőzésével.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!