Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Édes húsvéti tojások

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes húsvéti tojások
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 6 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • 200 g őrölt mogyoró
  • 100 g kókuszreszelék
  • 200 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
  • 70 g sárgabarack lekvár (kb. 4 evőkanál)
  • 5 evőkanál rum

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x35 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (keverő spirállal) sima tésztává keverjük. A masszát az előkészített tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

Sütés után a süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd sütőrácsra borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A süteményt apró darabokra vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a mogyorót, a kókuszreszeléket, a barack lekvárt, a rumot és a felolvasztott tortabevonót, majd az egészet egységes masszává dolgozzuk össze. A masszából vízbe mártott kézzel tojásokat formázunk.

Néhány tojást azonnal megforgathatunk tortadarában vagy dekorcukorban. A többi tojás bevonásához a marcipánt átgyúrjuk, néhány csepp málnaszörppel színezzük és kinyújtjuk (kb. 3 mm vastagságúra). Majd a tojásokat bevonjuk. Tetszés szerint apró marcipánfigurákkal díszítjük. Tálalásig a tojásokat, legalább 1 órán át hűtőszekrényben tároljuk.

Vélemények

Bogi79

Bogi79
2012.04.01. | 19:33

A belseje is finom, egész könnyű recept. Az pedig, hogy nagyon szép, igazán ünnepi édességgé változtatja ezt a desszertet. Nekem 17 db tojásom lett ebből a mennyiségből, a tojások mérete kb. L-es nagyságúnak felel meg.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!