Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mikulás

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mikulás
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

Díszítés

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lágy margarint, a porcukrot és a vanillincukrot egy keverőedénybe konyhai robotgéppel habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a marcipánt. A liszttel elkeverjük a sót és a sütőport, majd a masszához adjuk, és csomómentesre dolgozzuk.

A tésztát a sütőformába öntjük úgy, hogy a sütőforma közepén mélyedés képződjön.

A formát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb.50-55 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában majd a formából kivéve sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a tasakon feltüntetett utasítás szerint megolvasztjuk.

A cukormázat a tasakon feltüntetett utasítás szerint a vízzel elkészítjük. A cukormázat elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk az ételszínezéket. A mikulást a cukormázzal és a tortabevonóval díszítjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!