Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rumos-szilvás sörtorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Rumos-szilvás sörtorta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12-16 szelethez

Tészáthoz

  • 120 g lágy vaj vagy margarin
  • 200 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 400 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 250 ml barna sör

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A fagyasztott gyümölcsöt felengedjük, jól lecsepegtetjük. A kapcsos sütőformát (24-26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és két adagban a sörrel felváltva a konyhai robotgép középső fokozatán a masszához keverjük. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 45 perc

A megsült süteményt a sütőkeretet eltávolítva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a süteményt vízszintesen három egyenlő részre vágjuk.

Az aszalt szilvát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a rumot, és legalább egy órán át a rumban ázni hagyjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük, és a megtisztított sütőkeretet újra köré helyezzük. A tejszínt a vanillincukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük.

A rumba áztatott gyümölcsöt lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A gyümölcsléhez annyi vizet adunk, hogy félliternyi folyadékot kapjunk. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás szerint a gyümölcslé felhasználásával elkészítjük, és azonnal hozzáadjuk a szilvát és az erdei gyümölcsöket. Az így kapott zselés massza felét az alsó tortalapon egyenletesen elosztjuk. Ráhelyezzük a középső tortalapot, és a tejszínt elsimítjuk rajta. Végül az utolsó tortalapot is ráhelyezzük, és a maradék zselés masszát elosztjuk rajta. A tortát legalább egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!