Nyuszifejek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nyuszifejek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Kalácsfélék

Hozzávalók

Kelt tészta

  • 500 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • Fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 1 tojásfehérje (közepes méretű tojásból)
  • 50 ml meleg tej, 150 g 20%-os tejföl
  • 100 g lágy vaj margarin

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű tojásból)
  • 1 evőkanál tej

Ezenkívül

  • Mazsola, spagetti tészta

Elkészítés

Elkészítés

Kelt tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elvegyítjük. A többi hozzávalóval egy kézi robotgép segítségével (dagasztó spirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt egynemű tésztává dolgozzuk össze. A tésztát letakarjuk, és egy meleg helyre teszzük. Addig kelesztjük, amíg láthatóan megnagyobbodik. A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 12-14 darabra szeleteljük. Minden szeletet egy kb. 12 cm magas tojássá formálunk, és kicsit kilapítunk. A tojásforma vékonyabb csúcsát a henger feléig bevágjuk, és füleket alakítunk ki belőle. A fejeket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és szájat formálunk. A spagettit kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle. A tésztát még 15 percig kelni hagyjuk, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

A nyuszifejeket egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Kb. 12 -14 darab

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató