Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos képviselőfánk

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mákos képviselőfánk
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Égetett tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Képviselőfánkok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

Krémhez

Elkészítés

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a cukrot és a citrom aromát. Első rottyanásig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk hűlni.

A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A Ramát a vízzel és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet a keményítővel elkeverjük, egy adagban a Ramához adjuk, és mérsékelt tűzőn addig keverjük, míg a tészta egy gombóccá összeáll és elválik az edény falától (kb. 1-2 perc). Majd a tűzről levéve 2 tojást egyenként (Fontos! Ettől lesz majd üreges a tészta belseje!) a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a tésztához keverünk. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk a tésztához, hogy az szép fényes legyen. Akkor jó, ha nehezen cseppen le a habverőről. Hagyjuk kihűlni. Végül 75 g máktölteléket és a sütőport a kihűlt tésztához keverjük.

A tésztát nagyobb átmérőjű csillagcsövű habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.

A Házi Krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd habzsákba töltjük. A fánkokat egy teáskanál máktöltelékkel megtöltjük, majd a töltelékre Házi Krémes krémet nyomunk. A fánkokat kb. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.02.01. | 16:37

nagyon finom...
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!