Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szirupos sütemény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szirupos sütemény
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 15-18 szelethez

  • 250 g juharszirup
  • 100 g barna cukor
  • 250 ml tej
  • 350 g rozsliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • Fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • Fél teáskanál őrölt kardamom (bioboltból)
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 25 g darabos kandis cukor

Elkészítés

Elkészítés

A szirupot, a cukrot és a tejet egy edényben közepes hőmérsékleten felmelegítjük (ne forraljuk fel), amíg minden feloldódik. A masszát hagyjuk kicsit lehűlni. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a fűszereket, a szirup-masszához adjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát két kivajazott, belisztezett őzgerinc-formába (30 x 4 cm) öntjük, felszínüket elegyengetjük, és a kandis cukorral megszórjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 110 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 1 - 2. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc

Sütés után a süteményt kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk megszilárdulni.

Vélemények

Nikol

Nikol
2016.08.02. | 22:12

Biztos finom, ki kell próbàlnom.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!