Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás tejberizs kocka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás tejberizs kocka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk. A sütőformát (22 x 30 cm) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a sót. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a megolvasztott tortabevonót. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk, alját egy tálra helyezzük.
Az almát egy főzőedénybe tesszük, és kevés vízzel megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tejberizst a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük a cukor és az aroma hozzáadásával. A lapzselatint a tasakon lévő használati útmutató alapján feloldjuk, majd a forró tejberizshez adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínhabot, a fahéjat, és a megdinsztelt almát a kihűlt tejberizshez keverjük. A krém felét a tészta alsó részén egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tésztalapot, és a maradék krémet a tetején elsimítjuk. A süteményt 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sütemény tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, almaszeleteket teszünk, majd a megolvasztott tortabevonóval díszítjük. Tetszés citromfű levelekkel kísérve, kockákra vágva tálaljuk.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2015.06.05. | 13:32

Gusztusos, egyszerű de mégis különleges sütemény. Köszönjük a receptet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató