Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás tejberizs kocka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás tejberizs kocka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apróra vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk. A sütőformát (22 x 30 cm) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot és a sót. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a megolvasztott tortabevonót. A tésztát az előkészített sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk, alját egy tálra helyezzük.
Az almát egy főzőedénybe tesszük, és kevés vízzel megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tejberizst a tasakon lévő használati útmutató alapján elkészítjük a cukor és az aroma hozzáadásával. A lapzselatint a tasakon lévő használati útmutató alapján feloldjuk, majd a forró tejberizshez adjuk. Az egészet hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínhabot, a fahéjat, és a megdinsztelt almát a kihűlt tejberizshez keverjük. A krém felét a tészta alsó részén egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tésztalapot, és a maradék krémet a tetején elsimítjuk. A süteményt 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A sütemény tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, almaszeleteket teszünk, majd a megolvasztott tortabevonóval díszítjük. Tetszés citromfű levelekkel kísérve, kockákra vágva tálaljuk.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2015.06.05. | 13:32

Gusztusos, egyszerű de mégis különleges sütemény. Köszönjük a receptet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!