Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cukkinis gyümölcskenyér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Cukkinis gyümölcskenyér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 15 szelethez

Tésztához

Ezenkívül

  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (gyümölcskenyérforma, kb. 25x11 cm) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A cukkinit megmossuk, és vékony csíkokra reszeljük. A diót apró darabokra törjük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást, cukrot, vanillincukrot egy keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) két perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat is a masszához keverjük. A diót és a cukkinit hozzáadjuk. A masszát a sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 70 perc

Sütés után a süteményt, 10 percig a formában hagyjuk, majd sütőrácsra fordítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint csokoládé darabokat is keverhetünk a tésztához.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!