Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cukkinis gyümölcskenyér

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Cukkinis gyümölcskenyér
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

Tésztához

Ezenkívül

  • kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A sütőformát (gyümölcskenyérforma, kb. 25x11 cm) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A cukkinit megmossuk, és vékony csíkokra reszeljük. A diót apró darabokra törjük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást, cukrot, vanillincukrot egy keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) két perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fahéjat is a masszához keverjük. A diót és a cukkinit hozzáadjuk. A masszát a sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk.

A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 70 perc

Sütés után a süteményt, 10 percig a formában hagyjuk, majd sütőrácsra fordítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Tálalás

Kb. 15 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ízlés szerint csokoládé darabokat is keverhetünk a tésztához.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató