Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Muffin angyalkák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Muffin angyalkák
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Ezenkívül

  • 12 trüffel praliné
  • Dr. Oetker Dekorcukrok

Elkészítés

Elkészítés

A muffin tésztát a dobozon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd a sütőformába töltjük, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20-25 perc

A muffinokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt a cukorral, a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét a lekvárral és a citromlével jól elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

A kihűlt muffinok tetejét levágjuk, majd a muffin-sapkákat kettévágjuk. (Ezek lesznek az angyalok szárnyai.) Két evőkanál kivételével a krémet egy habzsákba töltjük. A krémet a muffinokon kúp alakban elosztjuk. A krém tetejére egy-egy trüffel-pralinét nyomunk. A maradék krémet egy kisebb tortadíszítőbe töltjük, ennek segítségével a pralinékon megformáljuk az angyalok haját. Végül a kettévágott muffin-sapkákból kialakítjuk a szárnyakat úgy, hogy a tészta-feleket függőlegesen a krémbe szúrjuk. Tetszés szerint a krémet Dr. Oetker dekorcukrokkal díszítjük.

Előkészítés

A papír sütőformákat egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Trüffel praliné helyett színes marcipánmasszából is készíthetünk golyókat az angyalka megformálásához.

Vélemények

emszyke

emszyke
2012.12.24. | 18:41

Nagyon jolnak nezz ki csak a szarnyakkal kicsit bajlodtam
agus28

agus28
2012.12.18. | 15:29

aranyosak az angyalok, krémesek, finomak, jól egyben maradt a krém!
Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.01.11. | 19:50

Nagyon mutatós és a tészta alapanyagai egyértelműen a karácsonyt idézik.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!