Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Muffingalóca

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Muffingalóca
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tészta

Máz

  • 2 evőkanál eperbefőtt/eperlekvár
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál porcukor
  • Kevés aprított mandula

Elkészítés

Előkészítés

A hozzávalókat kimérjük, a sütőformát (mini muffin 24-es) kivajazzuk, enyhén belisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Egy keverőedényben a lisztet és a sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, majd konyhai robotgép segítségével kb. 2 percig sima masszává keverjük. A masszát 2 teáskanál segítségével egyenletesen elosztjuk a sütőformában. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a muffint még kg 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Az eperbefőttet egy szitán átpasszírozzuk. Némi vízzel és átszitált porcukorral összekeverjük, és kb. 5 percig főni hagyjuk. Egy ecset vagy kés segítségével a mázat a muffin tetejére kenjük, és aprított mandulával megszórjuk, majd hagyjuk a mázat száradni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Amennyiben nem áll a rendelkezésre eperbefőtt, úgy használhatunk más piros befőttet vagy zselét. A zselét nem kell a szűrőn átpasszírozni.

Ha a máz megdermedne elegendő újramelegíteni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!