Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos-csokis muffin rózsával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 300 g étcsokoládé
  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 150 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 275 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 125 ml tej
  • 50 ml narancslé
  • 50 g kandírozott narancshéj

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A muffin sütőformát kivajazzuk vagy 12 db muffin papírformát egy tepsibe állítunk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A csokoládét apróra törjük, a felét gőz felett megolvasztjuk. A vajat egy keverőedényben az olvasztott csokoládéval habosra keverjük. Majd fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, vanillincukrot, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszához szitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet és a narancslevet is. Végül hozzáadjuk a csokidarabokat és a kandírozott narancshéjat. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült muffinokat 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkát levágva a mázat a muffinokra csurgatjuk. Ha szükséges, tortakés segítségével elsimítjuk, majd hagyjuk a mázat megszilárdulni.

A rózsák szárát megtisztítjuk, a leveleket és a tüskéket óvatosan eltávolítjuk, és lemetszünk belőle annyit, hogy kb. 10 cm hosszú szár maradjon. Minden muffin közepébe egy-egy szál előkészített rózsát szúrunk.

Vélemények

Rezuka

Rezuka
2012.01.10. | 16:48

Nagyon finom, és különleges a rózsával. Viszont a boltban vásárolt rózsák többsége vegyszerrel(pl hypo) kezelt (tartósított), így azt biztos nem szúrnám bele.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!