Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos-csokis muffin rózsával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

Tésztához

  • 300 g étcsokoládé
  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 150 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 275 g búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 125 ml tej
  • 50 ml narancslé
  • 50 g kandírozott narancshéj

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A muffin sütőformát kivajazzuk vagy 12 db muffin papírformát egy tepsibe állítunk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A csokoládét apróra törjük, a felét gőz felett megolvasztjuk. A vajat egy keverőedényben az olvasztott csokoládéval habosra keverjük. Majd fokozatosan hozzákeverjük a cukrot, vanillincukrot, és sima masszává keverjük. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszához szitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet és a narancslevet is. Végül hozzáadjuk a csokidarabokat és a kandírozott narancshéjat. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült muffinokat 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint felolvasztjuk, majd a tasak sarkát levágva a mázat a muffinokra csurgatjuk. Ha szükséges, tortakés segítségével elsimítjuk, majd hagyjuk a mázat megszilárdulni.

A rózsák szárát megtisztítjuk, a leveleket és a tüskéket óvatosan eltávolítjuk, és lemetszünk belőle annyit, hogy kb. 10 cm hosszú szár maradjon. Minden muffin közepébe egy-egy szál előkészített rózsát szúrunk.

Tálalás

Kb. 12 darab

Vélemények

Rezuka

Rezuka
2012.01.10. | 16:48

Nagyon finom, és különleges a rózsával. Viszont a boltban vásárolt rózsák többsége vegyszerrel(pl hypo) kezelt (tartósított), így azt biztos nem szúrnám bele.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató